Barnpublik.

Om Unga Musik i Syd

UNGA Musik i Syd har lång erfarenhet av att samla och göra musikprogram för, med och av ung publik i samarbete med professionella musiker. Över 100.000 barn får varje år uppleva våra program! Tillsammans med lokala arrangörer verkar vi för att barn under hela sin uppväxt får uppleva levande musik i form av väl genomtänkta, professionellt utförda och varierande musikupplevelser. 

 

Våra båda ensembler – Ensemble Mare Balticum och Musica Vitae – har båda bred och etablerad verksamhet för barn och unga som du kan läsa mer om på deras respektive sidor:

 

Läs mer om Ensemble Mare Balticum
Läs mer om Musca Vitae

 

2010 startade vi vårt regionala utvecklingscentrum. Här driver vi projekt och program i syfte att fördjupa vår verksamhet och tillsammans med andra kulturaktörer, frilansare och forskare utveckla nya arbetssätt och metoder som ska berika barns och ungas möten med den levande musiken. Vi sprider även kunskap och tar fram argument som stödjer ett rikt och varierat musikutbud inom förskola, skola och omsorg.

 

Läs mer om Utvecklingscentrum

 

Kommande utbudsdagar

Våra utbudsdagar 2016 ägde rum den 3 mars i Växjö och den 9 mars i Malmö.

Vi ses igen nästa vår!

 

 

Viktiga händelser 2016

 • Digitalisering: fortsatt utveckling och nytt innehåll i UNGA:s egen app MusikA, utvärdering och användarinput under mars-april, produktion av nytt innehåll under försommar och tidig höst, nya appen klar till Utvecklingscentrums stora dag 9 november.
 • Folk och världsmusikgalan, 2016 i Västerås kombineras i år med ett Barn- och Ungaproducenter i landet-möte 30 mars–1 april där flera producenter från UNGA Musik i Syd och Utvecklingscentrum närvarar.
 • Barnkulturellt Symposium 2016, Centrum för barnkulturcentrum, Stockholms universitet, vår UNGA-producent Karin Holmström, specialiserad på de yngsta barnen, representerar UNGA Musik i Syd.
 • Musik Direkt Skåne och Kronoberg har sin stora regionfinal i häftiga Kuben på Malmö Live söndagen den 4 april.
 • Jeunesses Musicales Internationals årliga YAMA (Young Musician Awards) äger i år rum i Larvik, Norge, den 25–27 oktober, representanter för UNGA Musik i Syd deltar.
 • Det stora konsertkalaset blir i år av i Kristianstad 8 oktober (inom Lilla Stjärnserien) och i Växjö 9 oktober (inom Hallihallåserien).
 • Utveckling pågår! MUSIK 0-5 år 9 november och Livsviktigt med förskolefokus 10 november –  är våra två viktiga konferensdagar i år.

 

Mål och visioner

 • Vi vill verka för att alla barn i Skåne och Kronoberg regelbundet får uppleva levande musik i form av väl genomtänkta, professionellt utförda och varierade musikföreställningar.
 • Vi vill främja ett rikt och inkluderande musik- och kulturliv för barn och unga och aktivt arbeta för fler musikupplevelser av hög konstnärlig kvalitet.
 • Vi vill öka barn och ungas delaktighet i vår verksamhet och vårt utbud.
 • Vi vill genom utbildning och fortbildning, erfarenhetsutbyten och utvecklingsprojekt skapa fler högkvalitativa musikproduktioner för barn och unga.
 • Vi vill lyfta fram, stödja och främja engagerade och kompetenta musiker som brinner för att spela för barn och unga.
 • Vi vill med musiken i centrum och genom gränsöverskridande samarbeten med det fria musiklivet och andra kulturinstitutioner kontinuerligt utveckla och förnya vårt utbud.

UNGA_figur_rod

App och hoppa!
Ladda ner vår App 

MusikA – musik och rörelse i förskolan
Anpassad för iPads.
Version: iOS 7.0 eller senare.

Här laddar du hem MusikA.

""

Använder du MusikA?

Under 2016 utvecklar vi appen och fyller på med nytt innehåll. Hur ser du på MusikA? Och dina barn? Under mars samlar vi in synpunkter, kommentarer och önskemål från våra användare via en digital enkät. Vill du vara med och göra MusikA lite bättre? Då behöver vi veta vad du tycker. Enkäten tar 2-5 minuter att fylla i.

Ta mig till enkäten.

 

Följ Unga!

Nyhetsbrev
Prenumerera på Ungas nyhetsbrev >>
Läs våra tidigare nyhetsbrev >>

facebookikon  

Mer om vår verksamhet:

UNGA Verksamhetsplan